Op 1 januari 1979 werd de Electro Technische Onderneming Suriname (E.T.O.S.) opgericht door dhr. R. Duijm en dhr. R. Spreeuw.

De steeds veranderende eisen en wensen van de consument hebben ertoe geleid dat het bedrijf vanaf 1999 zijn assortiment heeft uitgebreid. Zo ontstond langzaam maar zeker het bedrijf van nu: DETO Handelsmaatschappij N.V. met een diversiteit aan producten voor het hele gezin en voor alle doeleinden, ondergebracht in goed gesorteerde afdelingen.

In 1999 bestond het assortiment alleen uit elektrische voorzieningen. Door haar constante assortimentuitbreiding en ontwikkeling is DETO Handelsmaatschappij N.V. uitgegroeid tot een warenhuis waar je naast hobbyisten en professionals ook met je gezin naar hartelust kan shoppen in onze goed gevulde afdelingen. DETO Handelsmaatschappij N.V. is gevestigd aan de Professor WJ Kernkampweg 72 – 74 te Paramaribo en heeft een afdeling Elektrisch installatiemateriaal, de afdeling Water & sanitair, de afdeling Koelmaterialen, de afdeling Scharnieren & Sloten, de afdeling Gereedschap, de afdeling Meubelen, de afdeling Huishouden. en de afdeling Bloempotten, Tuinproducten & Tuinmeubelen. DETO Handelsmaatschappij N.V. is de vertegenwoordiger van internationaal gerenommeerde merken van betere, maar ook betaalbare kwaliteit.